
لری پیچ که بود؟
در این مقاله به سراغ نفر بعدی از لیست افراد موفق مجله پاکو میرویم. لری پیج، کارآفرین نوآور آمریکایی، یکی از بنیانگذاران موتور جستجوی گوگل به همراه سرگی برین، مدیرعامل سابق هولدینگ آلفابت و یکی از قدرتمندترین مردان دنیای تکنولوژی است.
به جرات همان کسی است که کوشید ایدهی «دسترسی به تمام علوم بشر برای همگان» را محقق کند و تا حد زیادی هم در هدفش موفق شد. پیج در رتبهبندی ثروتمندان مجلهی فوربز با سرمایه خالص ۲۹٫۲ میلیارد دلار در رتبهی یازدهم قرار دارد. او در درجهی اول، یک دانشمند علوم رایانه است که توانسته در قامت یک کارآفرین به همراه دوست و همدانشگاهیاش شرکت معظم گوگل را تاسیس کند.

او مدرک کارشناسیش را در رشته ی مهندسی رایانه و مدرک ارشد خود را از دانشگاه استنفورد به دست آورد . و هماکنون تحصیل را در مقطع پیاچدی را نصفه رها کرده است . سرگئی برین یک مهاجر است اما لری پیج آمریکایی اصیل می باشد . لری پیج مانند همکار و شریک خود دین یهودیت را ارث برده است .
پدر لری برعکس مادرش که شدیدا به دین یهودی اعتقاد داشت سر خود را با علم و تکنولوژی گرم کرده بود .پدر لری در لنسینگ در حالی که غرق در کسب دانش ریاضیات، علم و کامپیوتر بود بزرگ شد.
تاثیر نیکولا تسلا بر زندگینامه لورنس لری
لری پیج که در سن ۱۲ سالگی یک مخترع بود شروع به مطالعه ی زندگینامه ی نیکولا تسلا کرد که سبب شد در ذهنش تفکر کند لری به دلیل اینکه تسلا اختراعات بسیاری را در عین حال که زندگی فقیرانه ای داشت به وجود آورده بود و بدون آنکه برای رسیدن به شهرت تلاش کند و دست وپا بزند از دنیا رفت بسیار متعجب و شگفت زده شده بود . و میدانست کمتر دانش آموزی زندگینامه ی تسلا را میخواند .
جالب است بدانید تسلا لقب پدر علم فیزیک و مهندسی الکتریک توان AC را دارد و او نیز یک موتور AC اختراع نمود. او یکی از پیشگامان در علوم رباتیک ، کنترل راه دور، رادار و کامپیوتر بود. از جمله دیگر اختراعات تسلا اختراع رادیو بود اما با وجود این همه پیشرفت به او لقب دانشمند دیوانه را داده بودند به دلیل عقاید و رفتار های دیوانه وارش .
از مشکلاتی که تسلا داشت نداشتن توانایی در تبلیغ و یافتن روشی عملی برای پیاده کردن ایده هایش بود و به همین خاطر موفق نشد به جایگاهی که به آن متعلق بود برسد . بنابراین لری تصمیم گرفت مانند تسلا خلاق باشد و بتواند دنیا را دستخوش تغییرات قرار دهد و از همان سن دوازده سالگی تصمیم گرفت شهرت یابد تا تمام دنیا او را بشناسند و از نظر مال و دوره ثروت به درجه ی بالایی دست یابد .

گوگل چطور خلق شد
سرگی که ایدهی لری مجذوبش کرده بود به او پیوست و تیم متشکل از این دو، به کار روی رسالهی دکتری پرداخت. در ابتدا نام پروژه آنها «Backrub» بود. آنها تلاش میکردند با استفاده از دادههای به دست آمده از پیوند ورودی (Backlink) راهی برای درجهبندی وبسایتها از نظر اهمیت پیدا کنند. در همین راستا بود که متوجه شدند با الگوریتمی که ساختهاند میتوانند یک موتور جستوجو درست کنند.
نسخهی اولیهی گوگل در سال ۱۹۹۶ بیرون آمد که هنوز هم در وبگاه دانشگاه استنفورد موجود است. اما شرکت گوگل در سال ۱۹۹۸ توسط لری پیج و سرگی برین تاسیس شد.
اولین دامنهی شرکت «Googol» بود که از نام یک عدد بزرگ (یک با صد صفر جلوی آن) گرفته شده بود تا نشاندهندهی حجم عظیم دادههایی باشد که این موتور جستوجو باید کاوش میکرد.
آنها هدف خود را اینچنین تعریف کرده بودند: «سازماندهی اطلاعات جهان و کاربردی و دستیافتنی کردن آن برای جهانیان».

پیج از ابتدای مدیریت گوگل، قوانین خاص خود را به اعضای این شرکت اعلام کرد. ایدههایی که اگرچه در شروع کار، مخالفتهای زیادی را برانگیختند؛ ولی بهمرور تبدیل به اصول مدیریتی بسیاری از شرکتهای بزرگ شدند:
کار خود را به دیگران محول نکنید. هر کاری که از دستتان برمیآید، خودتان انجام دهید تا کارها سریعتر پیش بروند.
اگر کاری که انجام میدهید چیزی به ارزشهای شرکت اضافه نمیکند، نباید آن را انجام بدهید.
ایدهها از سن خیلی مهمترند. اگر کسی از شما جوانتر است، به این معنا نیست که سزاوار احترام و همکاری نیست.
بدترین کاری که میتوانید انجام دهید این است که کسی را که مشغول کاری است، با گفتن «وقتت به پایان رسید» از ادامهی کار بازدارید. اگر میخواهید کسی را متوقف کنید، باید راه بهتری برای انجام کارها به او نشان دهید.
جوایز لری پیج
سال ۲۰۰۳: جایزه MBA مدرسهی تجارت و کسبوکار اروپا برای تجسم روح کارآفرینی و خلق کسبوکارهای جدید
سال ۲۰۰۴: جایزهی بنیاد مارکونی دانشگاه کلمبیا برای اختراعی که شیوهی دسترسی به اطلاعات را متحول کرد
سال ۲۰۰۴: انتخاب پیج بهعنوان یکی از متولیان هیئتمدیرهی ایکس پرایز (X PRIZE)
سال ۲۰۰۵: جایزهی افتخاری آکادمی علوم هنر آمریکا
سال ۲۰۰۹: دکترای افتخاری دانشگاه میشیگان

در سال ۲۰۱۱، مجلهی فوربز لری پیج را بهعنوان بیست و چهارمین میلیاردر دنیا و یازدهمین فرد ثروتمند آمریکا معرفی کرد. در سال ۲۰۱۵ مجلهی فوربز پیج را در لیست قدرتمندترین مردم دنیا قرار داد و گوگل را بانفوذترین شرکت دنیا نامید.
در جولای سال ۲۰۱۴، شاخص میلیاردرهای بلومبرگ، پیج را با ثروتی تخمینی ۳۲.۷ میلیارد دلار، هفدهمین مرد ثروتمند جهان معرفی کرد و مجلهی فورچن هم او را مرد سال تجارت و شجاعترین مدیرعامل جهان خواند. در اکتبر سال ۲۰۱۵، مجلهی فوربز لری پیج را بهعنوان مشهورترین مدیر اجرایی آمریکا معرفی کرد.