
جف بزوس مؤسس، مدیرعامل و رئیس هیئت مدیرهی بزرگترین فروشگاه اینترنتی جهان یعنی آمازون است. البته او کسب و کارهای دیگری همچون روزنامهی واشنگتن پست و شرکت فضایی بلو اوریجین نیز دارد؛ اما شهرت اصلی خود را مدیون آمازون است. در این مقاله مجله پاکو به سراغ یکی دیگر از لیست افزاد موفق یعنی جف بزوس میرویم.
وبسایتی که بزوس تأسیس کرد، ابتدا برای فروش کتاب استفاده میشد؛ اما امروزه به بزرگترین فروشگاه اینترنتی جهان و بزرگترین سرویسدهندهی خدمات ابری تبدیل شده است. جف بزوس در ۲۷ جولای ۲۰۱۷ با پشت سر گذاشتن بیل گیتس و با ثروتی بیش از ۹۰ میلیارد دلار، به ثروتمندترین فرد جهان تبدیل شد. از آن زمان تا کنون او این رتبه را حفظ کرده و با افزایش ۲.۵ درصدی ارزش سهام آمازون در نوامبر همان سال، ثروتش را به بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار رسانده است.

زندگی نامه جف بزوس، کودکی جف
جف بعد از تمام کردن درسش، در «وال استریت» مشغول به کار شد. پس از گذشت چهار سال، شغل پرسود خود را رها کرد و در ۳۰ سالگی آمازون را راه انداخت.
حضور بزوس در شرکت کامپیوتری «SHAW»، جرقه تاسیس آمازون را در ذهن او روشن کرد. بعد از آن بود که بزوس به ایجاد یک فروشگاه برای خرید از راه دور علاقهمند شد و تحقیقاتی در این زمینه انجام داد. علت اینکه آمازون در ابتدا کارش را با کتاب آغاز کرد این بود که در آن زمان، تنها محصولی که هیچ شرکتی آن را از راه دور برای کسی ارسال نمیکرد، کتاب بود. البته بعدها آمازون نیز به سمت فروش همه چیز برای همه کس، تغییر مسیر داد.
آمازون بهتدریج از یک کتابفروشی آنلاین به بزرگترین فروشگاه اینترنتی دنیا تبدیل شد. اما بزوس به این راضی نبود و وارد حوزههای جدیدی شد که مهمترین آنها شاید خرید روزنامهی «واشنگتن پست» در سال ۲۰۱۳ باشد.

داستان زندگی نامه جف بزوس و آمازون
بزوس در سال ۱۹۹۴ برای یک سفر از نیویورک به سیاتل میرفت که در حین آن، طرح کسب و کار آمازون را پیادهسازی کرد. مانند بسیاری از استارتاپهای آن روز آمریکا، آمازون نیز کارش را از یک گاراژ شروع کرد.
جف بزوس در حال کار برای یک شرکت بزرگ سرمایهگذاری در نیویورک بود و درآمد بالایی داشت. اما پس از اینکه اخبار گستردهای در مورد افزایش استفادهی افراد از اینترنت مطالعه کرد، به کار در این زمینه علاقهمند شد. از طرفی، در آن سالها قانون ایالات متحدهی آمریکا، شرکتهای فروش پستی محصول را از پرداخت مالیات در ایالتهایی که دفتر فیزیکی نداشتند معاف کرده بود. این اتفاقات دلایلی بودند که بزوس را به ترک کار دائم و تأسیس شرکت جدیدش تشویق کردند. والدین او نیز پسانداز بازنشستگی خود به مبلغ ۳۰۰ هزار دلار را بهعنوان سرمایهگذاری وارد آمازون کردند.
در روزهای ابتدایی آمازون، آنها یک زنگ برای هر خرید مشتریان طراحی کرده بودند که پس از به صدا در آمدن آن، برای شناسایی خریدار دور هم جمع میشدند. پس از چند هفته تعداد خریدها به قدری افزایش یافت که محبور شدند زنگ را قطع کنند.
کارمندان آمازون و افرادی که تحقیقاتی در مورد محیط کار این شرکت انجام دادهاند، معتقدند بزوس مدیری جزئینگر است که علاقهی زیادی به داشتن اطلاعات در مورد همهی اتفاقات شرکت دارد. در سال ۲۰۱۵ مقالهای در نیویورک تایمز چاپ شد که فضای آمازون را سرد و بیروح دانست. در این مقاله محیط کاری آمازون خشک و بدون هیچ تفریح و لذتی شرح داده شده بود. جف بزوس سریعا به آن واکنش نشان داد و با یادداشتی که برای کارمندانش فرستاد، ادعاهای نیویورک تایمز را رد کرد. او یک پله هم فراتر رفت و اعلام کرد هرکسی تصور میکند ادعاهای مقاله صحیح است، سریعا با او تماس بگیرد.

در می سال ۲۰۱۶، بزوس بیش از یک میلیون سهم خود در آمازون را به مبلغ ۶۷۱ میلیون دلار فروخت. در آگوست همان سال، یک میلیون سهم دیگر با میلغ ۷۵۶.۷ میلیون دلار به فروش رفت. تا ژوئن سال ۲۰۱۶، تعداد سهام بزوس از شرکتی که خودش تأسیس کردهبود به ۸۳.۹ میلیون سهم رسید. این رقم حدود ۱۶.۹ درصد از سهام آمازون است که ارزش تقریبی آن ۸۳.۹ میلیارد دلار تخمین زده میشود.
دیگر افتخارات جف بزوس
جف بزوس در سال ۱۹۹۹ از سوی مجلهی تایم بهعنوان فرد اول سال انتخاب شد. در سال ۲۰۰۸، او از طرف مجلهی یو اس نیوز اند ورلد ریپورت بهعنوان یکی از برترین رهبران آمریکا انتخاب شد. مؤسس آمازون یک دکترای افتخاری نیز از دانشگاه کارنگی ملون دریافت کرده است.
در سال ۲۰۱۱، مجلهی اکونومیست جایزهی اختراع خود را به خاطر عرضهی آمازون کیندل به جف بزوس و گرِگ زِر اهدا کرد. در سال ۲۰۱۲، مجلهی فورچن لقب تاجر سال را به او اهدا کرد. جف بزوس در سالهای ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ عضو کمیتهی اجرایی شورای کسب و کار آمریکا بود.
مجلهی کسب و کار هاروارد در سال ۲۰۱۴ او را بهعنوان مدیرعامل سال انتخاب کرد. جف بزوس به مدت سه سال پیاپی در میان ۵۰ رهبر برتر جهان از نگاه مجلهی فورچن قرار داشته است. او در سال ۲۰۱۵ در صدر این لیست قرار گرفت. از آخرین افتخارات او میتوان به جایزهی ۲۵۰ هزار دلاری هاینلین برای تجاریسازی سفرهای فضایی در سال ۲۰۱۶ اشاره کرد. او این جایزه را به مؤسسهی SEDS که زمانی عضو آن بود اهدا کرد.

راز موفقیت جف بزوس چیست؟
ریسکپذیری جف بزوس، عملگرایی، دقت نظر، کشف فرصتهای جدید، دنبال کردن آرزوها و ایدهها، بزرگ فکر کردن، هدفمند بودن و بروز بودن از مهمترین ویژگیهای افراد موفقی همچون بزوس است.
در بلاگ بامبو، زندگی افراد موفق را برای رسیدن به نقاط اشتراک این افراد بررسی میکنیم و سعی داریم در مسیری که آنها قدم برداشتهاند، قدم بگذاریم.
یکی از مهمترین ویژگیهای افراد موفقی مثل جف بزوس، داشتن رویا و تبدیل کردن آن به هدفی واقعی است. هدفی که با تلاش و برنامهریزی شبانهروزی در نهایت به نتیجه رسیده است.
هم در زندگی شخصی و هم در زندگی مالی، اگر به دنبال موفقیتهای بزرگ و چشمگیر هستید باید از این مسیر عبور کنید. داشتن هدف اولین و بزرگترین شرط رسیدن به رویاهاییست که در سر دارید.