
طراحی رابط کاربری یا ui مخفف عبارت User Interface و به معنای رابط کاربری می باشد. ui به ظاهر و یا هر چیزی که در صفحه نمایش (یا همان ظاهر سایت شما) می باشد گفته میشود، که شامل تصاویر، متن ها، دیاگرام ها، ماژولها، جداول، ویدئوها و همچنین رنگ و مکان آن ها می باشد. در کل ظاهر یک سایت را ui می نامند. => در نتیجه ui=ظاهر سایت

به عبارت دیگر : طراحی ui اصطلاحی است که طرح گرافیکی و یا ظاهر و شکل و شمایل یک سایت یا اپلیکیشن را توصیف می کند این به تمام عناصری که در صفحه وب هستند گفته می شود که به کاربر اجازه می دهد تا از طریق اطلاعات ذخیره شده در یک دستگاه با آن ها ارتباط برقرار کرده و از آن استفاده کند, عناصر ui شامل:
دکمه های قابل کلیک
متن
کادر ورود متن
کیبورد
طرح بندی صفحه
انیمیشن و gif و ویدیو و…
تفاوت UI و UX؟
همه ما میدانیم که UI و UX با هم تفاوت دارند، اما خب خیلیها این دو مفهوم را بهاشتباه بهجای هم به کار میبرند. پس بگذارید یکبار دیگر تعریف کوتاهی از هر کدام داشته باشیم.
UI یا رابط کاربری به مجموعه ظاهری صفحات، تصاویر و المانهای بصری – مثل دکمهها و آیکونها و … گفته میشود که کاربر برای تعامل با یک دستگاه یا برنامه از آنها استفاده میکند.
منظور از UX یا تجربه کاربری هم آن تجربه و حسی است که کاربر در هنگام تعامل با بخشهای مختلف از محصولات و سرویسهای یک شرکت (قبل از استفاده، هنگام استفاده و بعد از آن) دارد.

درست است که UI جزئی از UX محسوب میشود ولی اگر دقت کنید میبینید که تجربه کاربری یا UX از دل پیشرفتهای UI بیرون آمده است؛ چون که باید جایی برای تعامل کاربران وجود داشته باشد تا بتوانند تجربه کنند و تجربه آنها چه مثبت، چه منفی و چه خنثی باعث تغییر احساس کاربر شود.
در واقع این دو مفهوم از هم جدا نیستند و از هر کدام که صحبت شود، پای دیگری هم وسط میآید.
مراحل طراحی رابط کاربری UI
برای اینکه یک طرح مناسب را برای سایت خود انجام دهید می بایست یک سری مراحل را انجام دهید تا به این وسیله نیز بتوانید برای قرار گرفتن در صفحه اول گوگل کاری انجام داده باشید. این مراحل شامل: بررسی پروژه و نیاز سنجی
ارائه اتود اولیه UI به مشتری
اعمال تغییرات
ارسال تصویر طرح اصلاح شده برای مشتری
دادن اطلاعات لازم پروژه به مشتری و انتخاب رنگ بندی سازمانی
تسویه و تحویل پروژه

انواع طراحی UI
رابط کاربری زبان طبیعی(LUI یا NLUI): این رابط اجازه می دهد تا کاربران به جای یک زبان رایانه ای با یک دستگاه ارتباط برقرار کنند.
رابط کاربری مبتنی بر فرم : واسط های مبتنی بر فرم لیستی از گزینه ها یا سوالات را برای کاربر تکمیل می کنند، دقیقاً مانند فرم کاغذ سنتی.
رابط کاربری صوتی (VUI): این یک رابط فرمان صوتی است که از تشخیص گفتار استفاده می کند تا به کاربران امکان تعامل با دستگاه را می دهد.
رابط کاربری لمسی: این نوع رابط اجازه می دهد تا کاربران از طریق لمس با دستگاه در تعامل باشند.
رابط کاربری مبتنی بر منو: کاربر با پیمایش در یک سری از صفحه ها و فهرست ها با یک دستگاه در تعامل است.
رابط خط فرمان (CLI): این یک رابط کاربر مبتنی بر متن است که برای مدیریت و مشاهده پرونده ها در رایانه استفاده می شود.
رابط کاربری گرافیکی (GUI): این نوع رابط کاربری با استفاده از آیکون های گرافیکی امکان تعامل با دستگاه های الکترونیکی را فراهم می آورد.
مهارت های لازم برای طراحی UI
با توجه به مواردی که گفته شد، حتما متوجه شدهاید که طراح UI به مهارتهای مختلفی نیاز دارد. یکی از این موارد، آشنایی با ابزارهای طراحی گرافیک مثل فوتوشاپ و Illustrator است. البته نباید از ابتدای پروژه به سراغ این ابزارها بروید. شروع کار یک طراح UI با وایر فریم یا ابزارهای طراحی اولیه است. میتوانید از یک کاغذ سفید به عنوان وایر فریم استفاده کنید و طرح مورد نظرتان را روی آن پیاده کنید. ابزارها و نرمافزارهای دیجیتال هم برای این کار وجود دارند.
رابط کاربری روی سئو نیز اثرگذار است. کاربری سایتی که ui خوبی داشته باشد سادهتر است و به همین دلیل، مردم علاقه بیشتری به آن نشان میدهند. هر چه تعداد کاربران سایت بالاتر رود، رتبه سایت نیز بهبود خواهد یافت.